GrowWizzKid voor Positieve Gezondheid in Bossche focusbuurten

Een kijkje in elkaars GrowWizzKid-keuken 

Een kijkje in elkaars keuken kan verhelderend zijn. Daarom bracht onze schooladviseur Erwin met teamleden van Kindcentrum De Springplank een bezoek aan Brede Bossche School ’t Boschveld. Het lesprogramma ging echt leven toen het teeltsysteem in beeld kwam. ’t Boschveld is in 2021 gestart met het lesprogramma van GrowWizzKid. Het enthousiasme van het team van deze school werkte aanstekelijk voor de leerkrachten van De Springplank. Kartrekker onderwijsassistent Puichan en haar collega’s namen de tips en ideeën voor de aanpak en implementatie mee terug naar hun school.

De Springplank start nu met technieklessen. Het binnenteeltsysteem wordt door leerlingen van groep 7 gemonteerd. Zo krijgen ze eigenaarschap over hun project. Het motiveert ze om goed voor hun gezonde gewassen te gaan zorgen. En wat je zelf kweekt, wil je absoluut ook eten!

Programma Positieve Gezondheid ‘s-Hertogenbosch
Basisscholen De Springplank en Boschveld staan in focusbuurten. Gemeente ’s-Hertogenbosch wil in die buurten meer aandacht voor gezond gedrag. Als interventie is gekozen voor GrowWizzkid. Vanuit Programma Positieve Gezondheid ontvingen beide scholen financiële ondersteuning voor de aanschaf van het lesprogramma. GrowWizzKid en een Gezonde School adviseur begeleiden de scholen op maat bij de implementatie en voortgang waar nodig en gewenst.

Samenwerking is groei!
GrowWizzKid werkt samen met verschillende gemeenten voor lokale aanpak vanuit diverse oogpunten. Weten hoe? Mail naar info@growwizzkid.nl om een vrijblijvende (bel)afspraak in te plannen. Of bel Erwin Visee: 06-20047520

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Partners