Lespakket – kiemgroenten

Lespakket ‘Bijt – onderzoekend leren met kiemgroenten’

Kiemgroenten zijn gezond, groeien snel en zijn daarom ideaal om te gebruiken als onderdeel van onderzoekend leren, juist ook bij jonge leerlingen.

De materialen (o.a. kweekpotten en zaaipads) vormen een kennismaking met een innovatieve manier van telen. Het is letterlijk een ‘snelle smaakmaker’ voor betekenisvol onderzoekend leren met (kiem)groenten. Kinderen worden uitgedaagd om onderzoeksvragen te formuleren, onderzoek uit te voeren, verschillen te noteren en natuurlijk het resultaat te verwerken en beoordelen.
De lessen met deze kiemgroenten en materialen zijn opgenomen in de totale leerlijn van GrowWizzKid. Een aantal van deze lessen hebben we zodanig ontwikkeld dat ze ook apart te geven zijn. Dit is het lespakket ‘Bijt – onderzoekend leren met kiemgroenten’ en dat smaakt naar meer!

Het lespakket is als project een mooie kennismaking met het structurele GrowWizzKid programma.

Aan de slag met de innovatieve smaakmaker?

Bij bestelling van het losse lespakket ‘Bijt – onderzoekend leren met kiemgroenten’ ontvang je de benodigde materialen en inloggegevens. Daarmee krijg je een jaar toegang tot de bijbehorende online lessen.

Voor elke groep zijn er vijf lessen (30-45 minuten). Hierin staat eenvoudig omschreven hoe de lessen uit te voeren zijn en welke materialen nodig zijn.

Het lespakket is bedoeld voor groep 3, 4 en 5.

Je gaat aan de slag met een innovatieve manier van telen en je leert gelijk op een onderzoekende manier waarom innovatie belangrijk is. Daarnaast ga je met eenvoudige gerechtjes aan de slag en leer je de basis over smaken en proeven.

Betekenisvolle koppeling aan andere lessen

Zaadverspreiding, kweken op water, (duurzame) Schijf van Vijf, voedingsquiz, voedingsbodem, gezond, smaken en zoveel meer kernwoorden komen aan bod!

Mooie verwerkingen zijn te maken. Denk aan een stelopdracht!

Uitgangspunt is niet stapelen, maar vervangen van lesstof.

Kosten

215 euro voor één jaar schoollicentie voor toegang tot de digitale lessen + alle materialen voor de groepen 3+4+5.

Heeft je school meer groepen 3, 4 of 5? Geen probleem. Extra materiaalpakketten zijn per groep los bestelbaar.

Heb je Jong Leren Eten subsidie? Dan kan je dit bedrag vergoed krijgen.

Als je het GrowWizzKid totaalpakket met binnenteeltsysteem en licentie afneemt, dan krijg je de materialen voor de onderzoekend leren met kiemgroenten lessen in het startjaar standaard en zonder extra kosten meegeleverd.

Lespakket bestellen?

 

 

 

Krijg ook de smaak te pakken!