Koppert Biological Systems

Inzzzoemen op je eten met Hulptroepen uit de Natuur

De natuur is heel belangrijk. Niet alleen om lekker in te wandelen of te fietsen, maar heel veel bloemen en insecten uit de natuur hebben een belangrijke taak. En zijn ook voor ons onmisbaar. Verschillende insecten zorgen al jaren voor gezond en veilig voedsel op ons bord. Wij noemen ze de ‘Hulptroepen uit de natuur’. 

In de geïntegreerde lessenreeks “Hulptroepen uit de natuur” zzzoemen we in op hoe hommels, sluipwespen, roofmijten, en andere insecten dagelijks bijdragen aan gezonde gewassen. En hoe telers daardoor minder afhankelijk zijn van chemische middelen om schadelijke schimmels en bacteriën te bestrijden, zodat wij zorgeloos kunnen genieten van de lekkerste groente en fruit en de mooiste bloemen. 

Hulptroepen uit de natuur is ontwikkeld door Koppert Biological Systems in samenwerking met Naturalis. Koppert Foundation ondersteunt de promotie, verspreiding en verdere verbeteringen van het lespakket.

Het lespakket is geïntegreerd in de leerlijn van GrowWizzKid. Daarnaast heeft GrowWizzKid extra lessen ontwikkeld rondom het thema insecten.

Koppert Biological Systems kweekt nuttige insecten voor de tuinbouw. Koppert Biological Systems wil met deze hulptroepen uit de natuur de landbouw gezonder, veiliger en productiever maken en zo de gezondheid van mens en aarde verbeteren.  

GrowWizzKid en Koppert Biological Systems willen kinderen enthousiasmeren voor de natuur en ze stimuleren vaker op ontdekkingstocht naar buiten te gaan. Dit zal de samenwerking met de natuur bevorderen. Laat kinderen ontdekken hoe zaad zich verspreidt. Hoe groeit een tomaat? Welke rol spelen insecten daarin? Een natuurlijke verbinding van de buitenruimte naar een innovatieve manier van kweken in de binnen- en buitenruimte, komt tot leven.