Verrijking & verwondering

GrowWizzKid en DaVinci Academie  

Met GrowWizzKid zit de voedingsbodem in de verwondering, kennis en beleving. Hoe logisch is het om bij het thema Grieken en Romeinen ook naar hun voeding en eetgewoonten te kijken en ons hierdoor te laten inspireren in onze eigen voedings- en leefcultuur? The best of both worlds! 

Natuur, techniek, voedseleducatie en duurzaamheid zijn verbonden aan alle 30 thema’s van DaVinci Academie. We willen kinderen leren bewust gezonde en duurzame keuzes te maken voor nu en hun toekomst. En dat kan heel goed aan de hand van voorbeelden uit het verleden, heden en denkend over de toekomst. 

“Elke generatie wil het anders,
van aardappeleters naar verbinders, doeners, screenagers
Als de ontwikkeling steeds sneller gaat, wie gaat er innoveren?
Hoe kun je dan nog leren?”

Quote – DaVinci onderwijsfestijn

30 thema’s met GrowWizzKid verrijking

Het totale lesmateriaal van de methode DaVinci bestaat uit 30 thema’s voor groep 1 tot en met 8. Binnen ieder thema wordt altijd begonnen met het grote geheel waarna er ingezoomd wordt op onderdelen. Er wordt ook andersom gewerkt, van onderdeel terug naar het geheel.

Bij ieder thema is de verrijking met GrowWizzKid gemaakt. Vanuit verwondering leren kinderen over nut en noodzaak van duurzame innovatie die nodig is om een gezonde en leefbare aarde te krijgen, te behouden en door te geven aan volgende generaties.

De volgende generatie wordt bewust gemaakt van de uitdagingen die we hebben en dat vooral op een aansprekende en leuke manier, passend bij de thema’s. Zo krijgen we de volgende generatie in beweging om bewuste en duurzame keuzes te maken.

Praktisch, ontdekkend, uitdagend

Met GrowWizzKid doe je, verwonder je, leer je en beleef je. Kinderen kweken zélf gewassen in een modern meerlaags binnenteeltsysteem met LED verlichting. 

Door het koppelen van GrowWizzKid aan de DaVinci thema’s aan kleine en wereldse vraagstukken, proefjes, experimenten en analyses creëer je meer focus zodat het onderwerp letterlijk gaat leven.  

De lessen voldoen aan de kerndoelen Natuur en Techniek en een heel aantal meer. 

Uiteraard willen we dat alle kinderen met een ontbijtje op naar school komen, een gezonde lunchbox meebrengen en een voedingsrijke warme maaltijd nuttigen. Om dát zo vanzelfsprekend mogelijk te maken, heeft GrowWizzKid voor elke bouw aan elk thema ‘voedingsrijke’ onderwerpen gekoppeld. 

Verwonder mee met de GrowWizzKid verrijking

“Alles wat je aandacht geeft groeit”

Aan de slag

Om te starten met de lessen schaft u tegen speciaal tarief het GrowWizzKid binnenteeltsysteem aan. In de online leeromgeving van GrowWizzKid krijgt u toegang tot de lessen van alle 30 DaVinci thema’s. Printbare downloads en Powerpoints zijn beschikbaar. 

GrowWizzKid kan op elk moment van het jaar in gebruik genomen worden. Ook leerkrachten zonder enige kweekervaring kunnen ermee werken. Al doende leert men!  

GrowWizzKid verzorgt een presentatie voor je team en helpt je op weg. Samen met een voortrekker uit je team maken we een plan van aanpak.