Over ons

“I think the biggest innovations of the 21st century will be at the intersection of biology and technology”

Steve Jobs

Ida Hendricks

Bedenker van GrowWizzKid, gepassioneerde avonturier en moeder van vijf kinderen. Ida geniet van het leven met oog voor de toekomst. Als landbouwkundig ingenieur ontdekt ze vanuit deze achtergrond het liefst nieuwe dingen en wil ze graag ervaren en beleven. Dat gunt ze anderen ook! Innovaties van vandaag moeten als startpunt dienen voor de volgende generatie.
‘Wij’ als opvoeders, ouders en leerkrachten, hebben de taak hen zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst, vaardigheden te leren. GrowWizzKid  is daar een uitgelezen hulpmiddel bij!

“Bezig zijn met GrowWizzKid geeft zoveel prachtige momenten om te leren, te ervaren, te zien en te proeven. Het is een bron van energie.”

Juanita van Bon

Gedreven marketing en communicatiespecialist met landbouwkundige achtergrond en moeder van twee pubers. Persoonlijke ondervinding leerde haar dat door ‘weten over eten’ leuk te maken, beter groenten gegeten wordt. Door Juanita’s ervaring als projectleider van een landelijk moestuinproject ervaarde ze dat een lesprogramma alleen blijft hangen als je ermee bezig blijft. 

“Vaardigheden oefenen is een vak, daarom blijven voedselvaardigheden hangen als je met GrowWizzKid werkt. Je herhaalt belangrijke vraagstukken, maar gaat er steeds dieper op in. Het beklijft zo voor de rest van je leven.”

Foto: Fotostudio Image&Motion

Anna Hendricks

De toen 10-jarige Anna had een wens: een moestuin. Daar is het allemaal mee begonnen. Vanuit haar moestuin op een plat dak is het zaadje geplant en verder uitgegroeid tot het GrowWizzKid idee.

Nu Anna’s wens – binnen en buiten kunnen (moes)tuinieren – op bijzondere wijze in vervulling is gegaan, helpt ze naast haar studie Bouwkunde, GrowWizzKid met administratieve werkzaamheden. Ook ondersteunt ze met passie regelmatig op beurzen en events.

“Zelf gekweekte groente smaakt naar meer en dat is leuk en leerzaam. Dat vertel ik graag ook aan anderen.”

Annebel Neppelenbroek

Tijdens een project op de Pabo leerde ze GrowWizzKid kennen. Ze maakte verrassende gave koppelingen tussen doelen, bestaande lesmethodes en GrowWizzKid. Ze is na het afstuderen ‘blijven hangen’.

Annebel is hybride-leerkracht. Ze staat voor groep 8 én werkt voor ons. Ze maakt lesontwerpen, geeft gastlessen en blijft doelen, thema’s en methodes aan GrowWizzKid koppelen.

“Ik heb het ontzettend naar mijn zin in het GrowWizzKid team. Ik profiteer ervan om de ervaringen in mijn klas mee te nemen in de ontwikkelingen rondom GrowWizzKid.”

Erwin Visee

Hij is al jaren bezig met duurzaamheid, technologie en innovatie. Tegenwoordig bekijkt hij de wereld ook door de ogen van zijn twee jonge kinderen, hoe zij vol verwondering alles ontdekken.

In zijn werk als accountmanager kan Erwin zijn kennis overdragen en zorgen dat jong en oud door voeding en technologie bewuste keuzes kunnen maken voor nu en voor hun toekomst.

Zijn ervaring in de dienstverlening en zijn passie voor netwerken zet hij graag in om GrowWizzKid voor nóg meer mensen bereikbaar te maken.

”Het geeft mij veel voldoening om op deze betekenisvolle manier mijn bijdrage leveren aan een gezonde en bewuste samenleving.”

Juliette Lepez

Levensgenieter Juliette is een schrijvende foodie en heeft een duidelijke voorkeur voor ‘gezond, lekker en zelfgemaakt’. Ze is geregistreerd diëtist. Voor GrowWizzKid voert unieke en uitdagende opdrachten uit op het gebied van onderzoek naar gezond gedrag.

Haar schat aan kennis en kunde zet ze in om de GrowWizzKid-(gast)lessen op actuele wijze te verrijken en te optimaliseren waar het op voeding & gezondheid aankomt.

“Het is mijn ambitie om Nederland via het onderwijs en GrowWizzKid te leren hoe belangrijk gezonde voeding en voedselvaardigheden zijn. Je bent wat je (w)eet!”

Rudy Klaassen

Hij is onze ‘doener’, die via de Middelbare Tuinbouwschool de weg van docent Biologie naar tuinleider van Amsterdamse schooltuinen vond. Rudy weet dus als geen ander hoe je planten moet telen, wat duurzaamheid betekent en welke impact gedrag en voedselproductie op de wereld heeft.

Door de combinatie van traditionele teelt en hightechteelt maakt hij als instructeur en docent met GrowWizzKid betekenisvolle praktijkervaringen voor leerlingen.

“Ik coach en verbind kinderen, volwassenen en partijen in de richting van een duurzaam leven.
We moeten samen de wereld toekomstbestendiger maken!”

Jonne Besselink

Jonne is onze accountmanager, regio Den Haag. Ze studeerde bouwkunde en werkt ook nog voor gemeenten als adviseur in de energietransitie en andere duurzaamheidsthema’s. Ze groeide op tussen koeien- en varkensbedrijven en een moestuin met fruit- en notenbomen. Het idee dat bij kinderen soms leeft, dat groente simpelweg uit de supermarkt komt, heeft bij haar nooit een kans gehad.
Ze is ervan overtuigd dat het belangrijk is dat iedereen weet waar zijn of haar eten vandaan komt. Alleen op die manier kunnen bewust gezondere en duurzamere keuzes worden gemaakt:

“GrowWizzkid laat zien dat dat helemaal niet saai en stoffig hoeft te zijn, maar juist super speels, praktisch én lekker.
Bovenal wordt duidelijk dat innovatie in voedselproductie geen ver van je bed show (meer) is.”