GrowWizzKidles voor talentmiddagen en integratie in IPC thema’s

“Het Driespan staat midden in de Seed Valley regio. Leuk om juist hier te kunnen experimenteren met kweken. Dat techniek zo met groen verbonden is, maakt het extra interessant. Ruim een jaar werk ik op deze school met het lesprogramma van GrowWizzKid tijdens de talentmiddagen. Vijf keer per jaar kiezen de leerlingen een thema waar ze 6-7 weken aan werken.

We gaan ook steeds meer van de lessen integreren in de IPC thema’s. Wat een leuke resultaten hebben we al geboekt! Met het ‘onderzoekend leren met kiemgroenten’-pakket leerden de kinderen over invloed van licht op groei en over proeven en smaken. Daarna kweekten we sla en spinazie in substraatgrond in het binnenteeltsysteem.
En buiten in de moestuinbak volgden we het programma Maatwerk Moestuinieren, daar gaan we dit voorjaar weer vast weer mee van start.
Nu zijn we bezig met waterteelt. De basilicum groeit daarin supergoed! En zie je die wortels van paksoi! Dat groeide in de vakantie goed door. We maken er kleine gezonde gerechtjes mee. Echt lekker hoor, als je er zelf voor hebt gezorgd.”

Ellie van der Schriek – GrowWizzKid instructeur op OBS Het Driespan (locatie Flosbeugel) in Enkhuizen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Partners