Een dikke 8 voor Maatwerk Moestuinieren

🌱πŸ₯’πŸ₯• Hoewel we de groeiende ontwikkeling van voedselvaardigheden onder leerlingen belangrijker vinden dan een cijfer, zijn we erg tevreden de waardering van hun leerkrachten en docenten: Ook dit jaar weer een dikke 8! Maatwerk Moestuinieren is een GrowWizzKid project van vier maanden. Het is zowel onderdeel van het structurele GrowWizzKid lesprogramma als een los project voor scholen die tijdelijk willen moestuinieren onder (wekelijkse) begeleiding. Als je in een binnenteeltsysteem kweekt, is de oogst meestal planbaar. Omdat het Hollandse weer β˜ƒοΈβ˜€οΈ in de moestuin elk jaar anders is, helpen onze wekelijkse kweekinstructies de begeleider een handje.

De eind-enquΓͺte onder begeleiders geeft aan dat het voor veel scholen naar meer smaakt. Zoals voor SBO De Kameleon in Papendrecht. Leerkracht Gonneke Hak:

“De aanleiding om mee te doen was om leerlingen te leren over herkomst van gezonde voeding en welk belang gezonde voeding heeft. Maatwerk Moestuinieren heeft aan onze verwachtingen voldaan. Het is een goede praktische uitwerking van onze natuurlessen. Het was een meerwaarde om praktisch bezig te kunnen zijn. Leerlingen zagen de gewassen groeien. We hebben er met elkaar meerdere keren van kunnen eten. We doen heel graag nog eens mee. Leerlingen leren er echt van en het is leuk om te zien dat alle leerlingen eten wat uit de moestuin komt.”

De stimuleringsbijdrage van Jong Leren Eten geeft deze school een goede impuls om met GrowWizzKid meer voedseleducatie aan te bieden. Vanaf 1 september kan je stimuleringsbijdrage van max 2000 euro weer aanvragen. We helpen je graag met een structurele invulling van voedseleducatie met GrowWizzKid.

Meer weten over Maatwerk Moestuinieren of ons structurele lesaanbod met binnenteeltsysteem? Kijk op www.growwizzkid.nl of mail naar info@growwizzkid.nl

Er is al meerdere keren geoogst en lekker gegeten. Radijs, spinazie, sla, snijbiet, aardappels. Tomaten zijn nog niet zover, die planten moeten mee naar huis. De zomervakantie start dan wel, maar de moestuin is nog niet leeg. De natuur laat zich niet plannen!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Partners