Eenbes basisonderwijs koerst op Omgevingsbewustzijn met GrowWizzKid

Gezondheid, duurzaamheid, globalisering: om inspiratie op te doen voor deze thema’s in hun Koersplan ‘Omgevingsbewust’ bezochten directeuren van scholenstichting Eenbes basisonderwijs het onderzoekscentrum GrowWise Research Center (Signify) in Eindhoven. Daar proefden zij letterlijk van de vruchten van nieuwe technologieën op het gebied van vertical farming. GrowWizzKid-collega Erwin Visee vergezelde de bezoekers.

Brainport-scholen
De betrokken scholen zijn (aspirant) Brainport-scholen. Dries Klösters, directeur van Kindcentrum De Dassenburcht geeft aan dat ondernemend leren, technologie en 21e eeuwse vaardigheden binnen de visie van Brainport belangrijke speerpunten zijn. Het zit allemaal in GrowWizzKid waarbij kinderen worden voorbereid op banen van de toekomst, zoals die nu binnen GrowWise ontstaan.

Voortdurend op zoek naar antwoorden
Ellis Jansen is global director city farming bij Signify. Zij leidde ons rond door de klimaatkamers waar onderzoek naar vertical farming plaatsvindt. Er zijn opdrachtgevers vanuit de hele wereld die vragen wat de ideale omstandigheden zijn om hun gewassen te kweken. Ellis zegt bij de onderzoeken in GrowWise dus voortdurend op zoek te zijn naar antwoorden op vraagstukken op het gebied van ontwikkeling en innovatie. Puur Sang-directeur Rob van den Crommenacker en Merlebos-directeur Pieter van der Aa hadden daar wel een idee bij: “Dat zijn mooie uitdagingen voor onze leerlingen, om oplossingen te bedenken. Ze zijn niet geremd door enige kennis en kunnen daardoor ook verrassende antwoorden geven. Kom maar op met die vragen!”

De rondleiding in en rond de klimaatkamers was erg inspirerend. Ellis bedankt!

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Partners