‘Ze hebben niet door dat ze zóveel leren’ – De Vijfster in Capelle aan den IJssel

In Capelle aan den IJssel is Daltonschool De Vijfster gestart met GrowWizzKid. De school maakte de keuze om deze periode met aantal leerlingen per klas uit de verschillende ‘sterrengroepjes’ aan de slag te gaan. Onder begeleiding van juf en IB’er Laura Meijer bouwden zij het GrowWizzKid systeem op. En dat gebeurde midden in de lerarenkamer! 

GrowWizzKidteam loste het meteen op
De opbouw verliep aan de hand van het uitgebreide stappenplan in de bouwhandleidingDe techniek intimideerde vooraf best wel eerlijk gezegdKunnen zij dat zelf, vroegen we ons af. Het is immers nogal een imposante kweekkast. Maar met vereende krachten ging het juist supergoed! Niet ermee bemoeien en laten gaan, dat was voor mij zelf het moeilijkste. Vorige week liep het echter toch even spaak, want de hijsbanden van de katrollen bleken te kort. Dezelfde dag nog was een GrowWizzKid medewerker bij ons op school met de juiste hijsbanden. Ze controleerde meteen de uitvoering. De leerlingen hadden het helemaal goed gedaan! 

Natuurlijke rolverdeling en planning
De leerlingen vonden het fantastisch om met het GrowWizzKid programma bezig te zijn en zelf uit te dokteren hoe de opbouw van het systeem moest. Juf Laura: Ze hebben niet door dat ze zóveel leren terwijl ze bezig zijn. Mooi ook om het sociaal-emotionele aspect te herkennen in rolverdeling, het elkaar helpen. Bij het kweken gaat het meer om het proces, de planning en afspraken nakomenLeerlingen uit de andere klassen zijn hartstikke nieuwsgierig. Juf Laura: Zij willen ook graag aan de slag. Ze lopen regelmatig even langs en zien ernaar uit met GWK te mogen werken. De bouwers vinden het jammer dat het opbouwproces klaar is. Gelukkig komen er nog verschillende technologische toepassingen gedurende het traject terug.”  

de Vijfster | Werken bij de RVKO

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Partners