De Kleine Prins met bouw-certificaat klaar om te kweken

(video onder artikel) Leerlingen van Montessorischool De Kleine Prins in Rotterdam ontvingen deze week een heus GrowWizzKid Bouw-certificaat. Dat is het bewijs dat zij samen het innovatieve binnenteeltsysteem van de lesmethode GrowWizzKid met goed gevolg hebben opgebouwd. Zij gaan nu verder met de volgende fase, het kweken van gewassen.

Bouw-certificaat
Jessey en Miró uit groep 7 bouwden mee aan het binnenteeltsysteem “de GrowWizzKid” en ontvingen namens hun school het bouw-certificaat van GrowWizzKid bedenker Ida Hendricks. Op het certificaat staan allerlei vaardigheden en technieken genoemd die tijdens de opbouw aan bod kwamen. Leerlingen werkten goed samen, leerden een handleiding lezen en problemen oplossen. Ook weten ze nu wat bouten, moeren, dopsleutels zijn, hoe katrollen werken en waar hefboomeffect toe dient. “Zo verbinden we leren over gezonde voeding aan andere vakken zoals techniek. Dat is fijn, want tijd voor extra projecten is er gewoon even niet”, zegt leerkracht Marit Anker. Omdat we klein willen beginnen, gaan nu alleen leerlingen van groep 4 gewassen zaaien. Helaas dus voor Jessey: “Ik baal daar echt van, want ik heb het systeem mee opgebouwd en wil ook graag gaan kweken”.

Blijvend leren over voeding en gezondheid
In het binnenteeltsysteem kweek je groenten onder speciaal LED licht, gewoon midden in de school, in laagjes boven elkaar in grond of in water. Juf Marit vertelt: “De kinderen leren op een moderne manier over techniek, duurzaamheid en waar voeding vandaan komt. Op onze school werken we samen met de onderwijsassistenten en pedagogisch medewerkers van BSO KindeRdam aan GrowwizzKid. Zo worden kinderen doorlopend en in verschillende settings bewust van gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Het is zo leuk dat de kinderen enthousiast zijn dat ze met een innovatief systeem zelf aan de slag kunnen om hun groenten te gaan verbouwen! Er is wetenschappelijk aangetoond dat kinderen die zelf voedsel verbouwen, gezonder gaan eten. Het fijne van dit systeem is, dat we nu het hele jaar kunnen kweken ín de school. En het gebeurt dus op een eigentijdse manier, want ook sla uit de supermarkt blijkt zo te groeien.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Partners

GrowWizzKid is vindbaar op