Met Citylab010 meer gezonde scholen in Rotterdam

Samen met 46 andere initiatieven is GrowWizzKid door Citylab010 uitgekozen om Rotterdammer sterker, gezonder en innovatiever te maken. Citylab010 is een ondersteuningsprogramma voor initiatiefnemers die aan maatschappelijke vraagstukken in Rotterdam willen werken. Ons innovatieve teeltsysteem en onze methode worden onderdeel van het programma van een aantal scholen in Rotterdam.

Leerlingen worden zo uitgedaagd om zelf te beleven en te ervaren wat natuur, techniek, duurzaamheid, innovatie en voeding in de context van de Rotterdamse agri-food supply chain betekent. Dit betekent niet alleen meer kennis, vaardigheden en onderzoekend vermogen voor de leerlingen, maar ook vergroening in de buurt. Scholen die met GrowWizzKid werken zullen langzaam maar zeker hun buurt gaan vergroenen met gewassen uit het teeltsysteem. Zo hebben niet alleen scholen er wat aan, maar ook de wijk waar de scholen in staan.

Eén van de eerste scholen die met de GrowWizzKid gaat beginnen, is BS De Kleine Prins uit Rotterdam. De naam van de school komt uit het bekende verhaal van Antoine de Saint-Exupéry ‘Le petit Prince’ en deelt dezelfde filosofie. Kinderen ervaren de wereld anders dan volwassenen. Zij stellen vragen, onderzoeken en beleven. Zo ontdekken kinderen niet alleen hun eigen talenten, maar ook de wereld om zich heen. Doordat GrowWizzKid zich ook focust op onderzoekend en ervarend leren, passen wij perfect bij deze school. Samen maken we de stad zo sterker!

De samenwerking past uitermate goed in de samenwerking die al loopt tussen GrowWizzKid en de KindeRdam BSO. Leerlingen van De Kleine Prins krijgen zo verbinding tussen de lessen van school en de BSO. Pedagogische medewerkers vanuit KinderRdam werken samen met de leerkracht en met GrowWizzKid om het kind centraal te stellen.

Hieronder een kleine impressie van de bezorging van het GrowWizzKid-systeem bij De Kleine Prins.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Partners