GrowWizzKid voldoet aan Leerplankader thema Voeding

GrowWizzKid is een geschikt lesprogramma voor structurele verankering van voedingseducatie in het schoolbeleid. Dat bevestigt het Voedingscentrum na objectief onderzoek van de online leeromgeving voor primair onderwijsHiermee heeft GrowWizzKid in 2020 een 2e objectieve beoordeling ontvangen op het onderdeel voedseleducatie van de lesmethode. 

Missie voor gezondsten meest innovatieve leerlingen ter wereld
Het Voedingscentrum keek naar Thema Voeding van het Nationaal Expertisecentrum voor Leerplanontwikkeling (de SLO) op de kernen Voeding en gezondheidVoedselkwaliteit en Eten kopen, bereiden, beleven’. Een gezonde leefstijl is een kwestie van voortdurend keuzes maken in verschillende situaties. Kinderen en jongeren moeten zelf weloverwogen keuzes leren maken ten aanzien van hun leefstijl. Het Leerplankader Gezonde leefstijl beschrijft wat zij daarvoor moeten weten, kunnen en doen.

In maart gaf Loket Gezond Leven van het RIVM GrowWizzKid al de erkenning voor de Goed Beschreven leefstijlinterventie. Daarmee is GrowWizzKid geschikt voor het behalen van de Gezonde School thema-certificaten Voeding en Natuur & Milieu. Dit sluit perfect aan op de missie van GrowWizzKid: maak Nederlandse kinderen de gezondste en meest innovatieve kinderen van de wereld, in staat om duurzame beslissingen te nemen.

Natuur, techniek, wereldoriëntatie
GrowWizzKid leert leerlingen duurzame keuzes te maken ten aanzien van hun leefstijl, maar dit is slechts één onderdeel van de GWK-lesmethodeLeerlingen leren het hele jaar door op onderzoekende en ontdekkende manier. Ze vormen zo hun eigen mening over wereldse vraagstukken, al vanaf jonge leeftijd. Dit gebeurt aan de hand van de groei van gewassen over techniek, duurzaamheid en wereldoriëntatie. 

Een innovatief binnenteeltsysteem dient als centraal uitgangspunt voor de lessen. Deze is gekoppeld aan elk vak, thematisch of projectmatig. De integrale structurele combinatie maakt het interessant om zo voedseleducatie in het beleid op te nemen.

Uitzonderlijk financieel voordeel 
De twee erkenningen leveren scholen bovendien financieel voordeel op bij aanschaf van GrowWizzKid. Dat is uitzonderlijk voor een lesmethode! Er zijn diverse lokale, regionale en landelijke subsidieen tegemoetkomingen, waaronder Jong Leren Eten en het ondersteuningsaanbod van Gezonde School waarvoor GrowWizzKid in aanmerking komt. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Partners

GrowWizzKid is vindbaar op