De Maaspleinschool uit Utrecht op weg naar een groene toekomst

Graag stellen we jullie voor aan de nieuwste basisschool die met GrowWizzKid is gestart: Brede School Maaspleinschool in Utrecht. De Maaspleinschool in Utrecht is hét (school)voorbeeld op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. De school in de Rivierenwijk heeft een vooruitstrevende visie op dat gebied met grote plannen voor de toekomst. Een groen plein met moestuin is een grote wens. Ook willen ze hun leerlingen en omgeving graag een gezondere leefstijl aanleren. GrowWizzKid past daar natuurlijk perfect bij. Samen op weg naar een groene en gezonde toekomst!

De Maaspleinschool werkt thematisch en start volgende week met het bouwen van het GrowWizzKid-teeltsysteem. Erwin bezocht de school voor een implementatie- en inspiratiesessie. De reacties waren veelbelovend! De leerkrachten zijn gedreven en enthousiast en zagen direct lessen die ze konden inpassen. Leerlingen waren meteen erg nieuwsgierig naar de grote doos van GrowWizzKid: ‘Wat zit erin, wat is het en…wat gaan we ermee doen?!’ De onderzoekende houding die deze school stimuleert, zie je direct terug bij de leerlingen. Fijn, want met GrowWizzKid gaan zij nog veel meer onderzoeken!

Het toeval wilde dat de Maaspleinschool twee jaar geleden met een nieuwe methode was gestart. Maar GrowWizzKid paste zo goed bij de ambitie om een Gezonde School te worden, dat zij daarnaast ook voor ons kozen. Het ondersteuningsaanbod verlaagde bovendien de drempel om onze volledige natuur- en techniekmethode aan te schaffen.

We zijn erg benieuwd naar de mooie verbindingen die zullen ontstaan met het huidige curriculum van de Maaspleinschool. Inmiddels weten de leerkrachten precies hoe onze leeromgeving in elkaar zit. Bovendien kregen zij van Erwin tips en tricks om het implementatieproces soepel te laten verlopen. Vanaf de eerste week gaan leerlingen van groep 5-6 het systeem opbouwen. Dan wordt er direct een koppeling gemaakt met het huidige thema. Na opbouw presenteren de leerlingen het systeem aan de rest van de school. Dit wordt het startsein voor de andere groepen om ook aan de slag te gaan met telen, oogsten, onderzoeken en ervaren

Natuurlijk volgen we de ontwikkelingen op de voet. De Maaspleinschool… LED it Grow!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Partners