Zomerschool met GrowWizzKid

Op maandag 17 augustus maakten 180 Utrechtse kinderen, van zes verschillende scholen, uit de Utrechtse Wijk Kanaleneiland zich op voor vier dagen zomerschool.

Bijspijkeren om taal – en rekenachterstanden weg te werken en daarnaast een talentenprogramma volgen bestaande uit verschillende lessen.

Speciaal voor de zomerschool zijn GrowWizzKid lessen omgetoverd tot leuke en gezonde kennismakingslessen. Het leslokaal is gevuld met de heerlijkste minigroenten zoals komkommer en paprika en natuurlijk mag de kleinste tomaat ter wereld niet ontbreken. Een mini GrowWizzKid en groeilamp maken  de innovatieruimte af.

Als we weten wat de leerlingen van de middenbouw de dag ervoor gegeten hebben, gaan we bedenken waar deze voeding vandaan gekomen is. Dat blijkt nog best lastig!

We kijken naar de oorsprong van de groentes die in het lokaal aanwezig zijn en welk verband er bestaat met hightech teelt zoals de GrowWizzKid. Dan is het hoog tijd om een gezond kunstwerk te maken van de aanwezige groentes en natuurlijk te proeven. Wat een ideeën en creativiteit. Wanneer we de kinderen vragen hun creatie te omschrijven, zijn ze ongemerkt druk aan het oefenen met de taal.

De bovenbouw gaat het verband tussen bacteriën en  gezondheid onderzoeken. Hiervoor kijken ze eerst naar de onderzoeken bij een plant en alle hightech die hiervoor nodig is. We zien het CSI lab bij Naktuinbouw en drones vliegen veelvuldig langs.

We bespreken wat DNA precies betekend en kinderen leggen het verband met corona. Hierna gaan ze zelf bacteriën vangen in het klaslokaal en deze thuis doorkweken. Wat zal er gebeuren met iets onzichtsbaars?? De kinderen kunnen het nu vertellen!

Mede mogelijk gemaakt door: GreencoEminent SeedsHenk van Walderveen en Zonen B.V. en Naktuinbouw

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Partners

GrowWizzKid is vindbaar op