Hoe leggen we dit uit aan de volgende generatie?

Net voor de corona uitbrak, had een groep basisschoolkinderen een inspirerende GrowWizzKid ochtend bij Koppert Cress waarin techniek, duurzaamheid, gezonde voeding en natuur naadloos in elkaar overliepen. Het leek een zo vanzelfsprekend verhaal, maar het werkt nu even niet. Om een bedrijf nu ‘gezond’ te houden, (b)lijkt het noodzakelijk dat duurzaamheid naar de achtergrond schuift.

Iets wat je de leerlingen niet kunt en wilt uitleggen.

Juist nu moeten we de leerlingen laten zien wat de impact is op de planeet, op hun gezondheid. Volgens een rapport van Iresearch is bij kinderen en jongeren, als gevolg van een ongezondere leefstijl gedurende de coronatijd, een toename van gewicht en een toename van de ongelijkheid te verwachten, met name onder kwetsbare kinderen en jongeren.

Laten we NU zorgen dat we samen de schouders eronder zetten, een samenwerking met bedrijven, scholen en overheden. Een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Wie durft? #samenwerkingisgroei #LEDitgrow

https://jongerenopgezondgewicht.nl/nieuws/coronamaatregelen-hebben-negatief-effect-op-leefstijl-van-met-name-kwetsbare-kinderen

https://www.linkedin.com/posts/robbaan_rob-baan-stoot-kas-af-om-traag-herstel-coronacrisis-activity-6683659219889131520-t4kL

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Partners

GrowWizzKid is vindbaar op