‘Groene’ onderzoekers in de dop bij Make-IT dag

Onderzoeksworkshop “Welke is het zoets?” bij de Make-IT dag
Zo’n 600 basisschoolleerlingen gingen op Hogeschool De Kempel aan de slag met ‘maken’, media, programmeren, ontwerpen, onderzoeken en techniek.
Bij de GrowWizzKid workshop onderzochten leerlingen welk product van aardbei of tomaat het zoetste was. Of beter, welke het hoogste suikergehalte had. Dat konden ze proeven en meten met een brixmeter. Ze moesten uiteraard eerst een hypothese stellen en aan het eind een conclusie formuleren.Kennismaken met tech
Door de workshops en verhalen van mensen uit het beroepsveld ervaarden leerlingen hoe boeiend het is om ‘te ontwerpen’ en ‘te maken’ of op welke wijze technologie een rol speelt binnen een beroep. Zo ook in de tuinbouwsector!

Succesvolle workhop en geslaagd event
Wat was het een succes: Honderden onderzoekers in de dop kwamen aan GrowWizzkid collega’s Erwin Visee en Ida Hendricks voorbij. Het evenement werd op donderdag 24 maart in samenwerking met Hogeschool de Kempel, QliQ-primair, Prodas, Platoo en Brainport Eindhoven top georganiseerd. Het was absoluut een topdag!

Interesse gegroeid?
Wij jij op jouw school ook een (maatwerk) workshop of gastles? Stuur een mail naar info@growwizzkid.nl met je vraag.
Meer info over ons lesprogramma? Kijk op www.growwizzkid.nl of plan een vrijblijvend en gratis verkenningsgesprek met ons in.

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Partners