Verwondering met ‘GrowwizzKunde’ op Dr. Schaepmanschool

Verwondering met GrowWizzKunde
“Elke donderdagmiddag hebben wij ‘GrowWizzKunde’. Zo noemen De Waanzinnige Wasberen de lessen van GrowWizzkid. De leerlingen kijken altijd uit de komst van de GrowWizzKid-juf,” zegt stamgroepleider Tiffany, die de middenbouwgroep 3-4-5 onder haar hoede heeft. De kinderen leren tijdens GrowWizzKunde over zaadjes, ontkiemen, oogsten en gezond eten. En natuurlijk komen veel andere onderwerpen die bij het lopende thema passen aan bod.

Zaaien en verzorgen
Vorige week hebben ze geleerd wat zaadjes en planten nodig hebben om te kunnen groeien. Vervolgens zijn zaadjes gezaaid en in de klas gezet. “Bijzonder was dat in een week tijd alle kleine platte zaadjes ontkiemden. De grote ronde zaadjes niet, die lagen nog steeds op de aarde. Aan de hand van veel vragen en antwoorden bedenken, ontdekten de leerlingen dat de grootte van zaadjes effect had op het ontkiemen.”

Oogsten en eten
Zaaien is leuk, verzorgen ook, maar opeten wat je hebt gekweekt is superleuk!
“Een groepje ging aan de slag om tarwe en gerst te verzorgen en het logboek bij te werken. Een ander groepje ging de erwtplantjes verpotten. De rest ging samen met de juf gekochte en zelfgekweekte basilicumblaadjes proeven en vergelijken. Daarna is pesto gemaakt, geproefd en vergeleken met de pesto uit de winkel. De Waanzinnige Wasberen weten nu allemaal waar pesto vandaan komt en hoe je dat kunt maken.”

Implementatie met maatwerkbegeleiding
Dr. Schaepmanschool koos bij de implementatie voor een ondersteuningstraject door GrowWizzKid. Met de leerkracht is een jaarplan opgesteld. Het jaarprogramma is afgestemd op de thema’s en doelen voor de Waanzinnige Wasberen en hun ‘vriendjes’ in de school. Zo wordt ‘GrowWizzKunde’ nu vervolgd in twee andere middenbouwgroepen. Aan het einde van het schooljaar demonteert een bovenbouwgroep de hele GrowWizzKid. Zo kan een andere bovenbouwgroep in het nieuwe schooljaar starten met de technieklessen: opbouwen van het teeltsysteem.
Op deze manier is er voor Dr. Schaepmanschool een laagdrempelig begeleide implementatie voor meerdere groepen. In het nieuwe schooljaar koppelen we weer andere thema’s of projecten aan het GrowWizzKid-programma.

Interesse gegroeid?
Wil jij dat ook voor jouw school of wil je meer info? Kijk op www.growwizzkid.nl of plan een vrijblijvend en gratis verkenningsgesprek met ons in.

 

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Partners