Horses & Co staat te trappelen om succes te oogsten

Een bijzondere vorm van onderwijs gaat van start met het GrowWizzKid programma: Zorg- en leerboerderij Horses & Co in Heerjansdam. Het is een instelling die naast coaching en begeleiding ook onderwijs verzorgt. De rol die GrowwizzKid hier speelt is schooltoeleiding en voor de oudere leerlingen arbeidstraining. Op de zorg- en leerboerderij Horses & Co wordt ervaringsgericht gewerkt. De cliënten voeren de GrowWizzkid taakjes uit, die allemaal kleine leermomenten opleveren. 

De kinderen in de doelgroep van Horses & Co hebben een extra uitdaging in hun leven. “Heel fijn dat ook met extra zorg het GrowWizzKid programma doorlopen kan worden. De kinderen leren en ervaren zo dat zij van waarde zijn en dat gezonde voeding daarin een bijzondere rol speelt,’ vertelt Esther van Noort, oprichter en eigenaar.

In februari is het GrowWizzKid systeem geleverd en meteen opgebouwd. Daarbij had zelfs de jongste telg van de begeleider een rol, hij ‘groeit zo mooi in het betekenisvolle programma mee! Het enthousiasme om aan de slag te gaan is groot. Eis onmiddellijk gestart met zaaien en verzorgen van de gewassen.  Tegelijkertijd ondersteunt het GrowWizzKid team het docententeam met een maatwerk implementatietraject om de lessen zo goed mogelijk te laten aansluiten bij niveau en de individuele behoefte. Uitgangspunt daarbij is de leeromgeving voor speciaal onderwijs. 

Een financiële bijdrage van Rabobank Stimuleringsfonds regio IJsselmonde-Drechtsteden was een steuntje in de rug bij de financiering van GrowWizzKidGrowing a better world together! 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Partners

GrowWizzKid is vindbaar op