‘Lastig’experiment geslaagd: paprika kweken in binnenteeltsysteem

Paprika kweken in ons binnenteeltsysteem: ‘Dat zou lastig worden’

“Het zou lastig worden”, werd gezegd. Het duurt lang voordat er vruchten worden aangemaakt. Àls het ons al zou lukken om de plant in de generatieve fase te krijgen…
Het begon in het najaar met een zaadje uit een snackpaprika. Voorgezaaid in GrowWizzKid bodemmix, LED-verlichting aan. Al snel ontkiemden er mooie plantjes.

Ontdekken van de juiste techniek
Dosering van voedingsstoffen en klimaat zijn belangrijke sturingsfactoren. Zes plantjes hebben we op ‘deep water’ teelt gezet. We dienden voedingsstoffen in verschillende verhoudingen toe. Nadat de vegetatieve fase te lang duurde, zijn de planten met minder uren licht in de generatieve fase gekomen! Ontzettend veel bloemknoppen werden gevormd. En na nog meer geduld groeiden er prachtige groene paprika’s die vervolgens oranje kleurden. Ze zijn heerlijk van smaak! Een stevige, knapperige snackpaprika, zo van de plant in de mond.

Best practices delen
Sla, radijs, spinazie, kruiden en zelfs aardbeien en tomaat hebben de meeste leerlingen al goed in de vingers. Nu paprika en geduld kweken ons ook gelukt zijn, delen we graag de tips en adviezen met scholen die deze uitdaging willen aangaan.
Want zo werkt dat bij GrowWizzKid: theorie uittesten in de praktijk, daarvan leren en vaardigheden ontwikkelen. Én als ‘paprika op de groententaart’: genieten van gezond lekkers als resultaat!

Van experimenteren kun je leren en samenwerking is groei!  Zo volgen we ook de wetenschappers in Wageningen die met paprikateelt aan het onderzoeken zijn. We zijn benieuwd naar hun eerste oogst!

Zeg ons alsjeblieft dat iets lastig is. Want dan gaan wij ervoor: LED’s do it!

Wil je dit ook op jouw school? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek: info@growwizzkid.nl

 

 

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Partners