‘Slasoorten’ opdracht maakt leerling onderdeel van de voedselketen

Voedselketen-theorie in de praktijk brengen met slateelt
Met de ‘slasoorten’ opdracht werken leerlingen de verkorte voedselketen-theorie op praktische wijze uit. Leerlingen zijn zeven weken zelf producent van voedsel en daarmee onderdeel van een voedselketen. Ze ontdekken dat de basis van ons voedsel planten zijn, die door ons of door dieren gegeten worden. Daarbij kunnen dieren zelf ook weer onderdeel zijn van de voedselpiramide van producten. Leerlingen maken kennis met verschillen in landbouw en maken zelf impact met een verbetering of eigen innovatie(idee). 

Lessenserie Voedselketen voor PO en VO
De lessenserie Voedselketen is één van de projecten van structureel lesprogramma GrowWizzKid en geschikt voor bovenbouw PO en onderbouw VO. Je kweekt sla in water en in substraat (grond).
Op de foto zie je leerlingen van BS Reuzenpas in Geleen. GrowWizzKid heeft begin dit schooljaar samen met de school een implementatietraject opgesteld. Rudy Klaassen van het GrowWizzKid team verzorgt dit schooljaar voor alle groepen de voornamelijk praktisch ingerichte lessen. Deze ondersteuning is mede mogelijk door de vrijgekomen NPO gelden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Partners